Veelgestelde vragen

Zit je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op, via de contactpagina.

De Druktemonitor bevat data van TomTom. Hierdoor laat de Druktemonitor zien hoe druk het is op de wegen rondom de A7. Die informatie is realtime. Ook is het mogelijk om terug te kijken hoe druk het afgelopen periode is geweest. De toekomst voorspellen is niet helemaal mogelijk, maar het geeft een vollediger beeld om een reis beter te kunnen plannen.

Informatie in de Druktemonitor is altijd gekoppeld aan de kaart. Informatie over een locatie opzoeken begint met het opzoeken van de locatie. Zijdelings bewegen door de kaart kan door te klikken en slepen met de linkermuisknop, door te scrollen kan worden in- en uitgezoomd en door de rechtermuisknop te klikken en slepen kan de kijkhoek worden aangepast. De knoppen rechtsonderin het scherm bieden een alternatieve manier van navigeren door de kaart. Er is ook een zoekfunctie voor adressen beschikbaar, deze bevindt zich links bovenin het menu (indien uitgeklapt met behulp van het > icoontje linksbovenin).

In ditzelfde menu staan thema's met informatielagen die kunnen worden aan- of uitgezet. Klik op de thema's (zoals Mobiliteit) om deze opties zichtbaar te maken. Klik op de lagen onder de thema's om deze weer te geven, of te verbergen als deze al zichtbaar zijn. Een beschrijving van de informatie die wordt weergeven is te vinden in de legenda. De legenda kan worden aan- of uitgezet met de knop 'legenda' knop rechtsbovenin het scherm.

  • Toetsenbord navigatie: met de Tabtoets en pijltjestoetsen zijn alle aan te klikken items (link, knop, veld, etc.) op de pagina's te doorlopen. Actieve elementen zijn dik zwart omlijnd om aan te geven welke item actief is. Met de Enter-toets kunnen de links gevolgd worden en met Spatie toets kunnen de lagen aan- en uitgezet worden.
  • Kaartnavigatie op de mogelijk met pijltjestoetsen (shift-pijltjestoetsen om te draaien en kantelen).
  • Alternatieve tekst achter afbeeldingen.
  • Gebruik hoog contrast kleuren.
  • Mogelijkheid tot aanpassen lettergrootte.
  • De tekst kan worden voorgelezen.

Door op de knop ‘Weergave’ (linksonderin) te drukken en vervolgens op ‘3D (gebouwen), kan worden gewisseld tussen het wel/niet weergeven van de 3D gebouwen.

Ja zeker, de Druktemonitor is ook op een telefoon of tablet te bekijken. Houd er wel rekening mee dat door de vele informatie en opties het minder praktisch is op een klein (telefoon)scherm of trager werkt. Daarom raden we aan om de kaart op een computer-of laptopscherm te bekijken.

Data afkomstig van de Nederlandse overheid wordt aangeleverd in het rijksdriehoekstelsel. Internationaal is het EPSG:4326 - WGS 84 de standaard. In de Druktemonitor vind je data afkomstig uit beide coördinatensysteem.

Bron Themakaart
TomTom Verkeersdoorstroom
TomTom Verkeersdoorstroom (analyse)